Er zijn vele benamingen voor de particuliere alarmcentrale, de pac, meldkamer, Arc.
Natuurlijk zijn er verschillen in certificering, keurmerken.

De PAC (particuliere alarmcentrale)

Toepassingsgebied
Het toepassingsgebied van het certificatieschema Particuliere Alarmcentrale betreft de processen van Particuliere Alarmcentrales die leiden tot de juiste afhandeling van zowel particuliere en zakelijke alarmmeldingen. Particuliere Alarmcentrales ontvangen een alarmsignaal vanuit een bouwwerk, behandelen deze en geven door aan een andere instantie. Voorbeelden van signalen zijn:

  • Inbraakalarmen
  • Brandalarmen
  • storingsmeldingen bij inbraakalarminstallaties en brandmeldinstallaties.

Volgens de definitie in de Wet particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus (WPBR) zijn particuliere alarmcentrales bedrijven waar alarmsignalen binnenkomen van elektronische alarmsystemen en die er voor moeten zorgen dat op een alarmsignaal actie wordt genomen. Indien een bedrijf onder deze definitie valt dient de particuliere alarmcentrale op grond van deze wet een vergunning te hebben van de Minister van Justitie. Eén voorwaarde voor het verlenen van deze vergunning is dat de particuliere alarmcentrale kan aantonen dat het gecertificeerd is op grond van de criteria uit het Certificatieschema Particuliere Alarmcentrales.

ISX Beveiliging heeft geen eigen alarmcentrale maar werkt samen met bijna alle alarmcentrales.
ISX is alarmcentrale onafhankelijk. Vaak krijgen wij de vraag met welke alarmcentrale wij het liefst werken, natuurlijk kijken we dan met een gekleurde bril. We kijken natuurlijk of het bedrijf ook diensten aanbied welke wij aanbieden.
Natuurlijk ook wij krijgen van een aantal centrales een aanbreng commissie. maar het belangrijkste mbt ons oordeel is natuurlijk of de alarmcentrale past bij onze klant.
Maar los van de commerciële aspecten is bij ons de snelheid van het aannemen van de telefoon is bij ons belangrijkst.

De praktijk

Meestal kiest de alarminstallateur een alarmcentrale, wanneer u klant wordt bij ISX dan maken wij ons bij de alarmcentrale maken wij ons bekend als uw beveiligingsbedrijf en wij diensten bij de bij u verrichten, alarmopvolging, surveillancediensten of manbewaking.

Op de site van KIWA ziet het volledige overzicht van alle particuliere alarmcentrales die een NCP Borg goedkeuring hebben [link]

De VEB, de grootste branche organisatie voor beveiligingsbedrijven:

De VEB is een organisatie waarbij ruim  600 beveiligingsbedrijven zijn aangesloten.
De VEB staat klaar als het gaat om informatie verstrekking over bijvoorbeeld beveiligingsvraagstukken, bedrijfsvoering of regelgeving.. bedrijven.

Klik op de link voor de aangesloten PAC’s [link]