kennisbank jaron beveiligingvaktaal

TLI (Te laat in/uit)

De afkorting TLI staat voor:  Te laat in of te laat uit

Uitleg: 

Afhankelijk van je abonnement bij de alarmcentrale kun je tijden opgeven wanneer de centralisten moeten reageren op een te late inschakeling of een uitschakeling. 

De alarmcentrale controleert op de afgesproken tijd of het systeem ingeschakeld staat of juist is uitgeschakeld. Wanneer dit niet geval is dan zal de alarmcentrale in overeenstemming met de afgesproken bellijst contact opnemen met het object of een waarschuwadres.

Heb je bloktijden aangegeven bij de alarmcentrale en moet je in het pand zijn en schakel je het alarmsysteem uit. Neem dan eerst voordat je naar binnen gaat contact op je alarmcentrale. Geef door dat je buiten de bloktijden naar binnen gaat en hoelang je aanwezig bent. De alarmcentrale zal dan niet de contactpersonen inlichten. 

Wil je langer blijven werken op een alarmcentrale aangesloten alarmsysteem met bloktijden maak dan een melding bij de alarmcentrale. Dit voorkomt dat er een waarschuwadres of een beveiliger ingelicht word en gevraagd word om op de locatie te gaan kijken. Indien de mobiele surveillance gevraagd wordt om te gaan kijken dan zal er een factuur worden verzonden voor de dienstverlening en dat is zonde geld als dat niet nodig is,

Waarom zou je bloktijden inschakelen?

Het overkomt iedereen wel eens dat je na een dag hard werken het alarmsysteem vergeet in te schakelen of dat je net bij weggaan een belangrijk telefoontje krijgt. Bij kantoren en winkels zien we ook vaak dat de medewerker die het pand zou openen zich heeft verslapen of om een andere reden te laat is. De alarmcentrale zal dan volgens de bellijst de contactpersonen inlichten met de mededeling dat het alarmsysteem nog staat ingeschakeld. 

Wil je nieuwe tijden doorgeven of de huidige bloktijden laten aanpassen dan kan dit meestal door het sturen van een e-mail of bellen naar jouw alarmcentrale. De procedure kan per alarmcentrale kan natuurlijk verschillen. De ene meldkamer zal ter identificatie een wachtwoord vragen de andere een ID en pincode combinatie. Bij sommige alarmcentrales kunt u dit via een portal of een app regelen.

Goed om te weten is dat de meeste alarmcentrales kosten in rekening zullen

Reactie plaatsen